שומע ברכת כהנים באמצע תפילת לחש

שאלה:

בס"ד שלום האם כשאני בתפילת לחש והשליח ציבור הגיע לברכת כהנים אני צריך לעצור ולשמוע את הברכה ? וכן אם אני נמצא באלוקי נצור האם צריך לעצור לברכת כהנים ואולי לענות אמן? השאלה נשאלת גם לגבי שלוש עשר מידות תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראוי לעצור ולשמוע את הברכה, אבל כמובן לא לענות אמן, אלא אם כן אתה בדיוק נמצא אחרי ברכת ההודאה לפני שים שלום שאז מותר גם לענות אמן.

מקורות:

ראה שו”ת אגרות משה ח”ד סי’ כא ויביע אומר ח”ח סי’ יג, הטעם לכך כשהוא אוחז באותו מקום הוא רשאי לענות אמן, משום שדומה הדבר לקדושה שדינה כך, כפסקו הידוע של רבי אברהם בן הרמב”ם. וראה אגרות משה שם ויביע אומר ח”ז סי’ יב שאם הוא נמצא בשאר חלקי השמונה עשרה תלוי הדבר במחלוקתם של הפוסקים האם יש חיוב לישראל להתברך או רק לכהן לברך, וכיון שלא הוכרעה בזה הלכה ניתן לעשות כמו שירצה.