קיבלתי שמירת נגיעה ונכשלתי

שאלה:

היי , אני לקחתי על עצמי שמירת נגיעה ביום כיפור(לשנה הקרובה) ברוך ה׳ .. לפני חודשיים יצא שראיתי את הבוס שלי של העבודה שעבדתי לפני שנתיים , והוא ראה אותי ובא לתת לי חיבוק לא היה נעים לי להגיד לו שאני שומרת נגיעה אז החזרתי לו חיבוק ( זאת אומרת שאני חיבקתי אותו גם מצידי) הרגשתי ממש רע הרי לקחתי על עצמי וזה כמו הבטחה , הצטערתי ביקשתי סליחה מה׳ ואמרתי שזה לא יחזור על עצמו אבל היום שוב פעם בעבודה , היה עובד זקן שעזרתי לו ובא חיבק אותי החזרתי לו חיבוק מאי נעימות ואפילו העובדים מסביב היו בשוק .. כי ידעו שאני שומרת נגיעה שוב הרגשתי ממש מגעיל ושחטאתי חטא בנוסף יצא כמה פעמים שבנים שלא ידעו שאני שומרת נגיעה נגעו בי למשל דחפו , או דברים כאלה . אבל זה כבר לא מבחירה שלי ..אבל זה עדיין נעשה אני מרגישה ממש מגעיל . ומרגישה שאני צריכה לתקן את זה מה אני יכולה לעשות בנידון? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני רוצה להביע את התפעלותי מהנהגתך! ידעת שבורא עולם חשוב לו יותר מכל שמירת טהרתה של בת ישראל, לקחת את הקבלה ההחלטה הטובה ביותר שהיית צריכה לקחת, ואת עומדת בה!! זה נפלא, ואני בטוח שבורא עולם שמח בך ובמעשייך. לגבי שני כשלונות אלו, הרי כבר אמרו חכמים שבע יפול צדיק וקם, הדרך כרוכה לפעמים בכשלונות, והחכמה היא לדעת שאסור שהם ישברו אותנו, כשלון נועד כדי שמיד נקום ונמשיך להאבק! וככל שתתרגלי יותר לקבלה הנפלאה הזו, הכל יעשה טבעי יותר ולא תכשלי עוד.

ברכה והצלחה וכל טוב.