לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לעלות לאוטובוס ללא רב קו

שאלה:

מה הדין במקרה ששכחתי את הרב קו בבית ואני צריך ליסוע באוטובוס הביתה וקשה לי ללכת ברגל ויש לי חופשי חודשי האם מותר בדיעבד ליסוע באוטובוס בלי לתקף

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לעלות לאוטובוס ללא כרטיס רב-קו, למרות שיש לך כרטיס חופשי, ושילמת על הנסיעה, הרי הם מתנים מראש שיש לעלות בכרטיס רב קו בלבד. בדיעבד אם עלית ללא הכרטיס אין זה גזל אלא מעביר על דעת בעל הבית – שאסור לעשות כן – אבל אין זה גזלת ממון, כיון שבפועל שילמת. אבל לכתחילה אסור לעלות שלא כפי התקנון.

בהצלחה.