הזמנתי מוצר והגיע באיחור אחר שכבר קיבלתי החזר כספי

שאלה:

שלום וברכה קניתי מוצר באחד האתרים בחו"ל. הם אומרים שאם המוצר לא מגיע תוך זמן מסויים (בערך חודשיים), מחזירים את הכסף. ובאמת כך היה הם שלחו את המוצר, והוא התעכב באיזה מקום בדרך, עבר הזמן שהם קבעו, הודעתי להם שלא הגיע המוצר, והם החזירו לי את הכסף. אחרי חודש קבלתי את המוצר. האם אני חייב להודיע להם שקבלתי את המוצר ולשלם עליו, או שהוא טעות גוי, והרויח שלי

תשובה:

שלום וברכה,

המוצר שקיבלת הינו טעות גוי, ואפילו אבדת גוי שאסור להשיבה. ואם הגוי יכול לדעת שהגיע המוצר לידך, יש חשש של חילול השם וחייבים להחזיר. אבל אם לא ייוודע לגוי, אסור להחזיר.

בהצלחה.

מקורות:

אבדת גוי אסור להחזירה – ראה שו"ע חו"מ סימן רסו.

הצטרף לדיון

תגובה 1