הולכי דרכים – נוסע ברכב לעבודה

שאלה:

ברך על קפה בבית יצא לחוץ משם לרכב מהרכב נסע לעבודה יצא מהרכב למשרד והקפה בידו … כמה פעמים יברך … ואם אפשר מקור לדין…

תשובה:

שלום וברכה

הברכה בבית לא נחשבת קביעות כיון שזה על דעת לצאת מיד ודינו כהולכי דרכים, ראה אגרות משה ח"ב סי' נז, לגבי הרכב אם הוא נחשב קביעות לענין שאם יצא ממנו כבר אינו הולכי דרכים, בפשטות נראה שזו קביעות יושבים ברכב ולא יוצאים ממנו, ומה בכך שהוא נוסע, אבל יש שכתבו, שאם התחלת לאכול כאשר הרכב היה כבר בנסיעה, דינך כהולכי דרכים שאין להם שינוי מקום, ראה שו”ת בצל החכמה ח”ו סי’ עג, ולדבריו אין בזה שינוי מקום, וזה הוא חידוש. ומכל מקום לדבריו גם ביציאה מן הרכב עדיין לא מתחייבים ברכה נוספת.

ערב טוב.