ניתן לאפות דג סלומון ופיצה באותו תנור? ולאכול בנפרד. לספרדים כמובן
תשובה:
שלום וברכה
יש לנו כלל שחמירא סכנתא מאיסורא, לכן כל כללי סי' קח לגבי אפייה ביחד של בשר בחלב תקפים גם לגבי דג וגבינה לבני ספרד. כמובן בזה אחר זה אין בעיה לאפות.
Din Online
הצטרף לדיון
2 תגובות
לפי הסברא של חמירא סכנתא למה לא חששו לבליעות גם כן?
זו אכן שאלה שחשבתי עליה לא פעם, ואכן יש דעה בטור סי' פט שהיו מייחדים לדג סיר מיוחד אבל להלכה לא חששו לה. אבל זה לא משנה את העקרון, שכן לענין ביטול בשישים יש שהחמירו שבסכנה לא בטל. לגבי דג ובשר.
לפי הסברא של חמירא סכנתא למה לא חששו לבליעות גם כן?
זו אכן שאלה שחשבתי עליה לא פעם, ואכן יש דעה בטור סי' פט שהיו מייחדים לדג סיר מיוחד אבל להלכה לא חששו לה. אבל זה לא משנה את העקרון, שכן לענין ביטול בשישים יש שהחמירו שבסכנה לא בטל. לגבי דג ובשר.
השאר תגובה