דג וגבינה יחד בתנור – ספרדים

שאלה:

ניתן לאפות דג סלומון ופיצה באותו תנור? ולאכול בנפרד. לספרדים כמובן

תשובה:

שלום וברכה

יש לנו כלל שחמירא סכנתא מאיסורא, לכן כל כללי סי' קח לגבי אפייה ביחד של בשר בחלב תקפים גם לגבי דג וגבינה לבני ספרד. כמובן בזה אחר זה אין בעיה לאפות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זו אכן שאלה שחשבתי עליה לא פעם, ואכן יש דעה בטור סי' פט שהיו מייחדים לדג סיר מיוחד אבל להלכה לא חששו לה. אבל זה לא משנה את העקרון, שכן לענין ביטול בשישים יש שהחמירו שבסכנה לא בטל. לגבי דג ובשר.