איני יודע מיהו המלווה שהלווה לי

שאלה:

שאלה דיני ממונות? לפני שנים רבות לקחתי הלוואה דולרית מאדם מסויים ראש ישיבה בדרום חלק מהסכום החזרתי ומאחר ומאז ועד עתה היתגרשתי ועברתי לעיר אחרת ולא ידוע לי היכן נימצא היום שואל מה עושים בנידון??

תשובה:

שלום וברכה,

עליך ללכת אחריו ולפרוע לו את חובו. לא קשה למצוא אדם שהיה גר במקום מסוים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות בהקדמה לסימן עו שם מבאר שכל הלוואה לא נפטר הלווה עד שיגיע ליד המלווה, וצריך הלווה לטרוח כדי לפרוע את חובו.