להיכנס לשירותים של קופ"ח. ושמיעת שירים לועזיים

שאלה:

שתי שאלות: בשיעור זומבה הבנתי שמותר לבנות חרדיות להשתתף למרות שהמוזיקה לועזית אם אני מבינה את המילים והתוכן הוא שירי אהבה, מותר לשמוע? אני לא מקשיבה ממש למילים אלא רוקדת האם מותר להכנס לכל קופת חולים באזור ציבורי ולהשתמש בשרותים או להטעין פלפון? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר מבינים את תוכן השירים, והשירים אינם לרוח התורה אסור לשמוע, וגם אם לא מתרכזים בזמן הריקוד לתוכן המילים – אסור. התוכן יוצא אח"כ. מעבר לכך, בת חרדית לא אמורה להיכנס ולרקוד במקום שמשמיעים שירי עגבים שמכלים גוף ונשמה.

אסור לעובר אורח להיכנס לקופ"ח לצורך שירותים או להטעין פלאפון.

בהצלחה.