נגיעה בטעות בבעל בימי נידה

שאלה:

שלום כבוד הרב, לפעמים בזמן נידה קורה בטעות ממש שאני נוגעת בבעלי. למשל בישיבה ליד שולחן כשהוא מולי הרגל נתקעת ברגלו, או למשל נתקעת בו ולא שמה לב… אני ממש מפחדת מכך שזה קורה .. כי אני יודעת שאישה שלא שומרת נידה חלה והדלקת הנר מתה בלידתה.. מה אפשר לעשות? זה ללא כוונה כלל

תשובה:

שלום וברכה

צריך באמת לנסות להזהר אבל לא בלחץ, מדובר בהרחקות דרבנן, והמגע כאן אינו מכוון ואינו של חיבה, לא על זה אמרו שאינה שומרת נידה, אלא בעיקר על מעשים האסורים מן התורה, ובודאי לא על מה שנעשה בשוגג כל כך, זה קורה לכל אחד כיון שחיים יחד, משתדלים כמה שאפשר, אבל בלי לחץ, זה הרס לחיים ולשלום הבית ומיותר לגמרי.

שבוע טוב.