מנורות על עץ לימון

שאלה:

בית שומר תורה ומצוות מגדלים עץ לימון בחצר ושמו מנורות על העץ ונראה כמו יום אידם של הנוצרים האם להוריד את המנורות או להשאיר מפאת ויכוח בבית שזה לא אשוח ולא עובדים עבודה זרה בעץ

תשובה:

שלום וברכה

אם זה לא בתאריך של הנוצרים אלא עכשיו וזה סתם נוי לחצר ולא עץ אשוח בכלל [הנוצרים מקפידים על עצי עד] אלא לימון, ובלי כוונה לעשות כמוהם, אין לעשות סתם סערות מיותרות…