נטילת ידיים של בוקר

שאלה:

שלום לך כבוד הרב, שתי שאלות אם אפשר. 1. בנטילת הבוקר לאחר הקימה מהשינה, אני מבצעת נטילת ידיים(בחדר אמבטיה ללא שירותים) ואחר כך נכנסת לבית הכסא ולאחר מכן שוטפת ידיים עם סבון, מנגבת ידיים באמבטיה, ואחר כך מבצעת שוב נטילת ידיים, יוצאת מחדר אמבטיה, מברכת על הנטילה ואז מנגבת ידיים ואז מברכת אשר יצר וברכות השחר. היום הבנתי בקריאה באינטרנט שזו לא הדרך, ולא תיארתי לעצמי שעשיתי לא נכון, לא חשבתי שיש בעיה באיך שאני עושה, כמובן שלא אעשה זאת מעכשיו, אני שואלת כי צר לי בנשמה ששגיתי כך, האם בירכתי ברכה לבטלה או שלא יצאתי ידי חובה בכך שעשיתי כך בכל פעם בקימתי בבוקר? 2. הבנתי שצריך לברך על הנטילה לאחר נטילת ידיים (כמובן ליטול פעם אחת)… מתי אוכל לשטוף פנים? *האם זה חובה?* ואם כן חובה, אפשר לשטוף פנים(ולנגב) לפני הנטילה? פשוט אחרי הנטילה צריך לברך ולכן אני מעדיפה לא לשטוף פנים בעת הזו… תודה רבה ושבת שופעת ברכה, אין עליכם, אתם תמיד מעודדים ועוזרים.. תודה תודה.

תשובה:

שלום וברכה

1. לא הבנתי למה זה לא נכון, זה דוקא נשמע לי הכי נכון שיכול להיות…

2. לא חובה לשטוף פנים אבל זה צורך בסיסי, תעשי את זה באמבטיה יחד עם הסבון וכו'.

שפע ברכה והצלחה ושבת שלום.