זמן ברכת על נטילת ידיים

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב, אני נוטלת ידיים בחדר אמבטיה(ללא שירותים), אין אפשרות סבירה אחרת עבורי. כאשר יש חובה לברך "על נטילת ידיים" *בנטילת הבוקר ו/או לפני אכילת לחם, לאחר הנטילה עליי לצאת מחדר האמבטיה ולברך בחוץ כמובן , אך שאלתי היא; האם חובה עליי לברך על הנטילה מיד לאחר מספר צעדים קטן(הכוונה ישר בעת שאני יוצאת מחדר האמבטיה)? או שזה בסדר ללכת צעדים מסוימים(לא רבים מדי) עד למקום שבו אני מתפללת ברכות השחר ו/או ליד השולחן שבו אני סועדת לחם ואז לברך שם על נטילת ידיים(אין בעיה בכך אם פעלתי כך?)? תודה רבה על כל תשובה ותשובה, שבת שלום ומבורך.

תשובה:

שלום וברכה

מה שחשוב יותר הוא שניגוב של הידים יעשה מחוץ לאמבטיה, לפני הברכה, כי [על כל פנים בנטילה לסעודה] אחרי הניגוב יש מחלוקת גדולה אם ניתן עדיין לברך כיון שזה כבר לא עובר לעשייתן [כלומר כל הברכות מברכים אותן לפני קיום המצוה ולא לאחריה, כאן, כיון שלפני הנטילה לפעמים הידים לא נקיות ואי אפשר, מברכים באמצע, לפני הניגוב שגם הוא חלק מהנטילה].

מקורות:

שו"ע סי' קנח סעי' יא.