לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חרק בתה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
הייתי אצל סבא וסבתא שלי וסבתא שלי הכינה לי תה עם שיבה . ראיתי נקודה קטנה בתה אבל התביישתי ממש לבחון את התה ליד סבתא שלי כדי שלא תיפגע . שתיתי אבל יש לי חששות שאולי זה היה חרק. יצא לי כמה פעמים למצוא חרקים או תולעים במזונות שונים ואני משתדלת מאוד בעניין ולפעמים יוצא לי לזרוק מזונות מחששות כאלה .
איך אני אמורה להתייחס למה שהיה בתה ? עליי לעשות משהו?
אודה על תשובתך

תשובה:

אם יש חשש לחרק חייבים להוציא ואין היתר לחשוש מפגיעה בענין זה, ובכלל אם משתמשים בירקות עלים שלא מגידול מיוחד ללא תולעים בטוח יש תולעים ואסור לשתות בשום אופן, גם אם לא רואים אותם.

בהצלחה רבה ויום נעים.