לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכת מזוזה כשמחליף במהודרת יותר

שאלה:

האם מותר להשים בדירה חדשה מזוזה מגמ"ח כדי שיוכלו אח"כ להחליפו לחדשה בברכה נוספת ? והאם כל פעם כשמחליפים מזוזה אפילו למזוזה של גמ"ח צריך לברך שוב ?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שיש לברך שוב. כאשר היא אותה מזוזה אם חוזר וקובע באותו היום אינו מברך.

מקורות:

על כך שבהחלפת מזוזה מברכים שוב, ראה ס' האשכול [אלבק עמ' 195] והביאור על פי הרמ"א סי' ח סעי' יד, וכן נראה בביאור הלכה סו"ס כה, וראה מהר"ם שיק יו"ד סי' רפה ודעת קדושים רפט ד ושבט הלוי ח"ב סי' קנח. אמנם בשו"ת מהרש"ג ח"א יו"ד סי' נז כתב שזה תלוי במחלוקת הבית מאיר והמגן אברהם ביוצא לסוכת חברו אם מברך עליה, אמנם יש שחילקו שכן שם החיוב הוא בגברא והוא מקיים את מעשה ישיבתו בשתי הסוכות כאחת, משא"כ כאן שכל מזוזה היא מעשה מצוה חדש.