בירור בנזקי שכנים

שאלה:

היה לי בתוך הבית צינור של השכן שעובר דרך הבית שלי. בשיפוץ שעשיתי לפני שנתיים וחצי הוצאתי את הצינור החוצה ועשיתי לשכן צינור חדש מבחוץ. עכשיו הצינור התפרק והשכן הביא בעל מלאכה שיתקן את הצינור. ורציתי לברר אם אני צריך לשלם לו על התיקון כי זה צינור שאני עשיתי לו או שבגלל שהצינור שלו הוא צריך לשלם על זה. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם בזמנו התקנת צינור בצורה טובה, ואח"כ אירע קלקול בצינור, אין עליך אחריות לתיקון הצינור, והתיקון מוטל על בעל הצינור.

אם התברר שההתקנה לא הייתה התקנה טובה, ומראש לא הותקן בצורה טובה, חייב המתקין להתקין שוב את הצינור ולתקנו כיון שלא התקינו בצורה טובה.

בהצלחה.