לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מי גדול ממי – בעל מידות מתוקנות או אדם שעובד על עצמו?

שאלה:

הרב מה עדיף אדם עם מחשבות שליליות ותאוות לעבירות ומעשים בכל תחום אבל הוא עובד על מידותיו ומתגבר או אדם בלי זה עם חיים ישרים ושלווים בעבודת השם מהיא המעלה

תשובה:

שלום וברכה

הרב דסלר כבר מדבר על כך, שלכל אדם יש את נקודת הבחירה שלו, ובה הוא נבחן. כלומר, אדם שגדל בשכונת עוני ופשע והנסיון שלו הוא האם לגנוב וכדומה, נקודת הבחירה שלו שם, ואילו אדם שקיבל חינוך טוב ונולד עם תכונות טובות, נקודת הבחירה והבחינה שלו, תהיה בהנהגה שלו עם אנשים וכדומה, בדקדוק שלו במצוות מעבר לרמה המעשים של קיומן הסטנדרטי וכו'. כל אחד יש לו את המבחן שלו בעיני בורא עולם. ממילא ברור שככל שאדם מתוקן יותר נשמתו גבוהה יותר וכו', אבל זה גם נכון שכולם במבחן וכולם בבחירה, וכל אחד יקבל את חלקו על פי עמידתו בתכלית קיומו. האריך בענין זה גם הסב מסלבודקא בספרו אור צפון, לדבריו כשכתוב בתורה לא תרצח, אצל אדם אחד הכוונה לרציחה ממש ואצל אחר הכוונה כאן להמלבין פני חברו ברבים הרי הוא שופך דמים… ומביא לכך הרבה דוגמאות מהתנ"ך שבו נאמר על גדולי האומה דברים חמורים ובהסברי חז"ל מדובר בדבר דק הרבה יותר, והרעיון, שבשביל אדם כזה כך נחשב לו החטא. כמו אצל בני עלי שנאמר לגביהם וישכבון את הנשים, ואמרו חז"ל שלא נתנו לב להקדים את הנשים בתור להקרבת הקרבנות, וגרמו בכך מעט חוסר צניעות שננשים שהו במשכן יותר זמן מהדרוש, וכן הלאה.

שנזכה לכל הטוב.