לשון הרע לתועלת

שאלה:

אני מקבל שרות מחברות נותנות שרות,בסוף השירות אני מקבל הודעה לענות על משוב מהמעסיק על השרות שנתן לי העובד שלו לפעמים יש לי הרבה תלונות אבל אני שותק מחמת לשון הרע וחשש לפגיעה בפרנסה אף על פי שאני לא מקבל שירות כמו שצריך האם מותר להתלונן

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה חושב שיש בכך תועלת, כגון שקיבלת יחס ממש גרוע, ולא נראה לך שזה מצב רוח רגעי אלא משהו מובנה, או שקיבלת טיפול לא מקצועי שיכול לגרום נזק, אתה יכול לכתוב אבל בלי הגזמות אלא עובדות מדויקות לתועלת הרבים, אבל אם יתכן שזה היה סתם מצב רוח, או שעשה טעות שיכולה לקרות, אין סיבה להזיק לו…

יום נעים.