לשתות לפני עלות השחר בליל הצום

שאלה:

שלום חומרת הזוהר הקדוש לא לשתות לפני כניסת צום, נכונה גם לגבי מים, או שמים מותר לכתחילה? תודה

תשובה:

אינני זוכר חומרת הזוהר מיוחדת לפני צום, אלא בכלל בכל לילה שלא לאכול ולשתות מחצות הלילה, ולמעשה לא ראינו שנהגו להקפיד בכך, ובודאי בערב צום שיש אנשים שנצרכים לעצה הזו, לקום לפני עלות השחר ולשתות כדי לצום בקלות יותר, רק לא לשכוח להתנות בערב שלא מקבלים תענית עד עלות השחר.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ע"פ הזוהר אין איסור לשתות, האיסור הוא רק לאכול אם ישן שינת קבע, גם אם ישן לפני חצות, והטעם הוא משום רוח רעה, שאע"פ שנטל ידיו הרוח רעה נשארת בדם, ורק אחרי התפילה היא עוברת, לכן נאמר לא תאכלו על הדם, עד אחר התפילה, כיון שאז עוברת הרוח רעה שנשארה בדם