כניסה לכנסיות ברומא

שאלה:

אני טסה לרומא בעז"ה שבוע הבא והבנתי שיש בעיה להיכנס לוותיקן. האם מותר להיכנס למוזיאון הוותיקן שהוא אינו כנסיה כפי שידוע לי. תודה רבה

תשובה:

אסור להיכנס לכנסיה מכל סיבה שהיא, שכן איסור חמור הוא להיכנס לבית תיפלתם. אבל אם המוזיאון הזה שאת מדברת עליו אינו בתוך הכנסיה, אין בכך איסור.

נסיעה טובה.

מקורות:

שו”ע יו”ד סי’ קנ ס”א [ומצה לא רק לא להכנס אלא אף להתרחק לפחות ד’ אמות מדרך שמביאה לפתחה של עבודה זרה], ש”ך סי’ קמט סק”א, ובארוכה בחומר האיסור בזה בשו”ת יביע אומר (ח”ב יו”ד סי’ יא, ח”ז יו”ד סי’ יב) יחווה דעת (ח”ד סי’ מה).