יחסים אישיים בזמן פירוד

שאלה:

בעלי עזב את הבית לפני כחצי שנה. אנחנו מתגוררים בנפרד. כרגע אין הליכים שמתנהלים, לא נפתח תיק בבית הדין. בעלי מנהל קשר זוגי גלוי ופומבי. האם זה מותר לו? מה הזכויות שלי במקרה זה?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שזה אסור לו. קשר זוגי שלא במסדרת נישואין זה אסור. האם זה משליך על הליך הגירושין שלכם? כאשר שניכם בעד גירושין, אני לא רואה בזה השלכה. אני מניח שממילא כאשר ההליך יכנס למסלול של גירושין, שני הצדדים יטענו שהצד השני אשם…יתכן שבמצב כזה, יהיה קצת ראיה שהוא אשם בפירוד, אבל אני לא בטוח, מן הסתם יהיו לו טענות.. צריך רק לזרז את הגירושין. אבל לגבי הליך חלוקת הרכוש אני לא רואה שיש לזה הלשכה. אילו היה טוען שהוא רוצה שלום בית אפילו אם זה למטרה של תנאים טובים יותר בהסכם הגירושין, אז יש בודאי השלכה למצב שהוא מקיים קשר זוגי עם אישה אחרת.