חינוך לקריאת שנים מקרא ואחד תרגום

שאלה:

בחור בגיל י"ב מתחיל להעביר בסדרה שמו"ת ואין לו זמן לסיים הכל האם מוטב לומר אחד מקרא ואחד תרגום או שנים מקרא בלי תרגום, או עדיף שיאמר רק מקצת הפרשה שמו"ת תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע, שהרי בלאו הכי בכל האופנים האלו אינו מקיים את המצוה.. הכי טוב זה ללמד אותו שיטות מקילות שבהן יצא ידי חובה, כמו לקרוא כל יום גברא אחד, ביום ראשון עד שני ביום שני עד שלישי וכן הלאה, וכך הנטל מתחלק על כל ימי השבוע… בס' ארחות רבינו הובא שבעל הקהילות יעקב נהג כך לפעמים. ואם אי אפשר שיקרא כדין עד היכן שהספיק. העיקר לא ללחוץ אותו…

ואולי כדאי ללמדו את מה שנאמר בגמרא [מסכת ברכות דף ח עמוד א] על השכר שזוכה לו: "אמר רב הונא בר יהודה אמר רבי אמי טלעולם ישלים אדם פרשיותיו עם הצבור שנים מקרא ואחד תרגום ואפילו (במדבר לב, ג) עטרות ודיבון שכל המשלים פרשיותיו עם הצבור מאריכין לו ימיו ושנותיו" שבזכות קריאת הפרשות שנים מקרא ואחד תרגום ולימודם בזמן שהציבור הקדוש עם ישראל עסוק בהם באותו השבוע שבו הפרשות נקראות בתורה יזכו לאריכות ימים ושנים טובות

שתזכה לראות מבניך הרבה נחת