לשלם במטבעות ושטרות מזויפים

שאלה:

שלום וברכה קרה לי לא פעם שקבלתי מטבע או שטר מזוייף, ואני יכול להעביר אותו הלאה, כמו שהעבירו לי אותו, לא כולם בודקים את המטבעות והשטרות. האם מותר להעבירו הלאה, שהרי אני לא מפסיד למקבל כסף, כיון שגם הוא יכול להעבירו הלאה וכו'. וגם יכול להיות שיש אנשים שיקחו כסף מזוייף בשעת הדחק, כיון שאפשר להעביר אותו הלאה. ובמיוחד מטבעות של 10 ש"ח כמעט אף אחד לא בודק וזה עובר הלאה

תשובה:

שלום וברכה,

מסירת מטבע מזויף דינה כגזל. שהרי לא משלם בפועל כלום. ועצם העובדה שהמקבל יוכל להעביר הלאה לא מתיר לשלם במטבע כזו. והרי זה כגונב בטענה שהשני גם יגנוב מאחרים, שודאי שאסור.

בהצלחה.