יהודים קראים – איך אפשר להוכיח טעותם?

שאלה:

שבוע טוב, איך אפשר לעזור ליהודי קראי לחזור ליהדות האמיתית? יש לי נקודות לצורך וויכוחים, אבל מה דעת הרב?

תשובה:

שלום וברכה

יש ספר קדמון בשם "כוזרי שני" של רבי דוד ניטו, שכל ענינו להוכיח את אמיתות והצורך בתורה שבעל פה.

תעיין בו. באופן כללי התפקיד הזה לא מוטל עליך, תפנה אותם לאירגוני הקירוב המתמחים בדבר.
ועי' בדברי הרמב"ם בהלכות ממרים פרק ג' אמנם יש לחוש כי לאו כל אדם ראוי לכך.
"[ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה מורידין אותו ולא מעלין והרי הוא כשאר כל האפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמים והמוסרין והמומרין שכל אלו אינם בכלל ישראל ואין צריך לא לעדים ולא התראה ולא דיינים אלא כל ההורג אחד מהן עשה מצוה גדולה והסיר המכשול. [ג]
במה דברים אמורים באיש שכפר בתורה שבעל פה במחשבתו ובדברים שנראו לו והלך אחר דעתו הקלה ואחר שרירות לבו וכופר בתורה שבעל פה תחילה כצדוק ובייתוס וכן כל התועים אחריו אבל בני התועים האלה ובני בניהם שהדיחו אותם אבותם ונולדו בין הקראים וגדלו אותם על דעתם הרי הוא כתינוק שנשבה ביניהם וגדלוהו ואינו זריז לאחוז בדרכי המצות שהרי הוא כאנוס ואע"פ ששמע אח"כ [שהוא יהודי וראה היהודים ודתם הרי הוא כאנוס שהרי גדלוהו על טעותם] כך אלו שאמרנו האוחזים בדרכי אבותם הקראים שטעו לפיכך ראוי להחזירן בתשובה ולמשכם בדברי שלום עד שיחזרו לאיתן התורה"

יום נעים ובהצלחה.