מעשר כספים למי לתת?

שאלה:

שלום, ברצוני להתחיל לתת מעשר , הבנתי שצריך לתת 10% מהנטו בכל חודש, השאלה שלי לאיזה עמותות אני יכול לתת את המעשר?(אני יודע שצריך לתת לעמותות תומכי לומדי תורה עניים-אבל אני לא מכיר שום עמותה כזאת, אשמח אם תרשמו לי רשימה למי אני יכול לתת תמעשר)תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע היכן אתה גר, יתכן שיש באיזור מגוריך קופה שתורמת לנזקקים המנוהלת על ידי רב המקום וזה הכי טוב כי עניי עירך קודמים [אבל רק בתנאי שיש ניהול נכון וטוב וכו'], אבל יש גם אירגונים כלליים בפיקוח וניהול רבני ומקצועי מוקפד ללא מטרות רווח כלל, כמו קופת העיר בני ברק, אירגון יד אליעזר ואחרים, יש גם כוללים וישיבות, למשל האתר שלנו עומד תחת ניהולו של בית הדין "נתיבות חיים" לו מסונף כולל אברכים ענק בו יושבים כ150 אברכים הלומדים בהתמדה ללימודי דיינות, מהם אנשים שנזקקים לסיוע ראה כאן, תתייעץ עם רב מקומי שיסייע לך בהחלטות ותעשה לפי נטיית ליבך.

תזכה למצוות ושיהיה תמיד רק שפע.

על השאלה אם מעשר כספים זו חובה או מנהג, ראה כאן בהרחבה.