קנייה שנשכחה בחנות ודורש הקונה פיצוי

שאלה:

שלום וברכה, מה הדין או איך צריך להתנהג במקרה דלהלן, קניתי פירות וירקות במכולת, מדובר בחוץ לארץ אצל גוים, ונשארו שתי שקיות בחנות. האם אני יכול לדרוש מהמוכר שיפצה אותי, האם גוי חייב לפצות אותי. כאשר הגוי מודה שאכן הוא ראה ששכחתי שקיות אבל לא זוכר מה וכמה, האם אני יכול לדרוש ממנו לפי מה שאני זוכר?

תשובה:

שלום וברכה,

מצד ההלכה אין אחריות המוכר עבור סחורה שנשכחה בחנות, ולכן אם ראה המוכר שלקוח שכח שחורה ולא הודיע לו אין עליו חובת תשלומים. אמנם אם בארץ שלכם נהוג שיש על המוכר אחריות על הסחורה שנשכחה, תוכל לבקש ממנו פיצוי. אבל לא תוכל לכפות אותו על כך, אלא אם כן זה מנהג הסחורים שנהוג והתקבל בין כל הסוחרים.

בהצלחה.

מקורות:

מוכר שראה סחורה שנכחה ולא הודיע לקונה לא גרע מראה אבדה ולא השיבה לבעלים שאין עליו חובת תשלומים. ובפרט בגוי שאינו מחויב בהשבת אבדה. אך אם יש מנהג לפצות על כך, והמנהג התקבל דינו ככל מנהג שנהגו בין הסוחרים וחייב לשלם.