דיווח שיקרי בעבודה

שאלה:

שלום רב, בעבודה שלי מדווחים במערכת שעות ממוחשבת כמה שעות כל אדם עובד. מקום העבודה מטיל על העובד את האחריות לא רק לדווח כמה שעות עבד, אלא כמה שעות עבד על כל לקוח ולקוח, ובהתאם לזה החברה מחייבת את הלקוחות. נניח אדם עובד יום של 9 שעות, עבד 3 שעות על לקוח א, 3 שעות על לקוח ב ו-3 שעות על לקוח ג וכד', ישנם קודים שונים לדווח במערכת כל לקוח ולפעמים גם תתי-קודים בהתאם לסוג המשימה שבוצעה עבור הלקוח שגם שם החיובים שונים לפי סוג המשימה). בהתאם לדיווח העובד במערכת השעות, מייצרים חיוב ללקוח לפי שעות עבודה (עבור אותם לקוחות שמחוייבים פר שעה, ישנם שלא כך מבוצע החישוב) לגופו של עניין המנהל שלי ראה את הדיווח שלי (אני משתדל לדייק ברמה המקסימלית שאני יכול), ואמר לי עבור לקוח פלוני אלמוני(משרד ממשלתי מסויים) לא הגיוני בעיני שעבדת רק 6 שעות לדוגמה, כי יש עוד שיחות טלפון שאתה עושה מול הלקוח וכד. הסברתי שיתכן ויש שיחות קצרות שלא כללתי בשעות ושאני מעריך שאולי אוכל לדווח 8 שעות בסה"כ. המנהל מבקש ממני לדווח 30 שעות, למרות שאני מסביר לו שלא עבדתי הרבה על אותו לקוח (יתכן ועשיתי משימות מהר יחסית אבל בכל מקרה להגיע ל-30 שעות לא סביר) צר לי לומר אבל זו האמת, מה שמניע אותו בין השאר היא שקיפות של עשרות שעות בחודש כדי שלא יראה בעיני הלקוח ששירותי החברה פחות נזקקים מבעבר וכד. האם יש איסור גמור לדווח 30 שעות? ואיך לנהוג?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין כל היתר לדווח על שעות שלא עבדת ולקחת כסף שלא מגיע לכם… תסביר זאת בנעימות לבוס ואני מקווה שיהיה בסדר.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    לגבי השאלה לעיל במידה והעובד ידווח את השעות שבאמת עבד (8 שעות) אך הבוס הוא זה שיוסיף את סך השעות (אף ללא ידיעת העובד) האם העובד עושה איסור כלשהוא בזה ?