תפילה לפני הנץ

שאלה:

שלום לרב אני מתחיל לעבוד ב9, יש לנו רכב אחד, ומכין שאשתי מתחילה לעבוד מוקדם, בתקופה הזו בעייתי לי מבחינת הזמנים בבוקר להתפלל בנץ (06:40), לכן אני מתפלל לפני הנץ על מנת להספיק לארגן את הילדים לגן וגם להוריד את אשתי לעבודה… השאלה היא, אם מבחינת התפילה, הרי אני לא נחשב פועל… האם מותר לי להתפלל בתקופה זו קודם הנץ כמו פועל? אייני מוצא אפשרות אחרת מכיון שאם אני מתפלל בנץ אני צריך לצאת ישר העמידה מבלי לחכות לחזרה אפילו על מנת להספיק…

תשובה:

שלום וברכה

הנושא אינו פועל או לא פועל אלא עד כמה יש כורח. אינני יודע לקבוע בשבילך האם אכן זה הכרח של ממש, אבל זה כך, הרי שאפשר להתפלל גם לפני הנץ.

רוב נחת ושמחה.