הרחקות בעונת הוסת

שאלה:

כאשר חל זמן הפרישה בלילה האם צריך להפריד את המיטות ומה קורה כאשר הפרישה היא ביום האם גם אז צריך להפריד בלילה שלפני תודה

תשובה:

שלום וברכה

מגע של חיבה אסור בעונת הוסת, ויש גם להפריד את המיטות, אבל בעונה הקודמת עונת אור זרוע יש להקל. בשאר הרחקות יש להקל גם בעונת הוסת.

מקורות:

המקור להחמיר בכל מגע של חיבה כנגד הכרעת השו”ע הוא בב”ח ש”ך ותורת השלמים בסי’ קפד. המקור שלא לישן יחד במיטה אחת, בשו”ע הרב שם. ומכל מקום מסתבר שגם אם מחמירים עונת אור זרוע [העונה שקודם עונת הוסת] אין צורך להחמיר אלא לגבי תשמיש ולא לגבי שאר קריבות, וכ”כ בבדי השולחן שם.