לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם אני נקרא ממזר?

שאלה:

שלום וברכה , אבי ז"ל היה נשוי כ20 שנה בעל משפחה וילדים , בעודו נשוי לאשתו הראשונה הכיר את אמי עת הייתה רווקה , ובעודו נשוי הביא אותי ואת אחותי לעולם ללא חתונה עם אימי שתחיה , כל זה בזמן שהוא נשוי עם הראשונה . לציין כי לאחר מספר שנים התחתנו הוריי ובאו שאר אחיי . מה הדין לגביי? האם דין ממזר חל עלי? האם עליי חלים דיני כרת? אני הולך בדרכה של תורה ומעוניין לדעת ממקור נייטרלי. תודה

תשובה:

שלום וברכה

אתה לא נחשב ממזר. ממזר זה רק במקרה ההפוך, כאשר האם היא אשת איש והיא מביאה ילדים לעולם מגבר זר שאינו בעלה, אבל כאשר האשה היא רווקה, אין משמעות להיות הגבר נשוי לגבי ענין זה.

המשך להתחזק בדרך התורה והמצוות, ותהיה בן אהוב לאבינו שבשמים!

ערב טוב ומבורך.