בשר בתבנית חלבית בת יומה

שאלה:

מאכל בשרי על גבי תבנית חלבית בת יומה, בתנור בשרי. מה הדין לגבי התבנית והתנור ? האם לזרוק את המאכל?ומה הדין לגבי המזלג שנגע במאכל האם הוא טרף?

תשובה:

שלום וברכה

המאכל נעשה טרף ויש לזורקו, התבנית גם לא ניתנת להכשרה, כיון שבאופן זה שבאותו היום עצמו היה בה גם חלב וגם בשר היא טעונה ליבון חמור ככל דבר שבא באש ולא על ידי בישול, וליבון חמור לא ניתן לבצע בתבנית אפיה, כי היא תתחורר ותתקלקל הרבה לפני שתבוא לידי כך. התנור עצמו והמזלג טעונים הכשרה – את התנור יש לנקות היטב, להמתין 24 שעות ללא שימוש ולהפעיל ריק על החום המירבי חצי שעה – 40 דק', ואת המזלג יש להכשיר על ידי הגעלה.

ברכה והצלחה ויום טוב.