בר מצווה של בן תוך אבלות י"ב חודש של אב

שאלה:

שלום רב אני בשנת אבלות על אימי, ויש בר מצווה לבן שלי. האם מותר לעשות מוזיקה באולם של בר מצווה? והאם מותר בשבת לערוך קידוש בבית כנסת?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי יש להמנע ממוזיקה אא"כ זה חשוב מאוד לבן שלך והוא מתבייש בכך וזה נראה חריג בקהילתכם. קידוש בבית הכנסת אין כל בעיה להביא, כל מה שנוגע לצרכי הבן וצרכיו מותר, כמו כן ההמנעות מכך עלולה להחשב אבלות בפרהסיה שאסורה בשבת.

ברכה והצלחה ומזל טוב.