שכח לחלוץ תפילין לפני מוסף של ראש חודש

שאלה:

שלום הרב, 1.אדם שבר"ח בטעות התחיל תפילת עמידה של מוסף עם תפילין, אם נזכר מיד שאמר ברוך אתה ה', יכול לסיים למדני חוקיך(והפסוק הראשון של ה' שפתי יהא כאומר פסוק מתהילים)? אם נזכר באמצע הברכה האם לפחות יש עניין שיסיט מעט את התפילין של ראש (ואעפ"י שזה קצת היסח הדעת מ"מ האדם עוד יותר מוסח כאשר הוא מרגיש לא נעים שהוא עם תפילין כעת… אז אולי אם יסיט הצידה את התפילין יועיל)? 2.באופן כללי, האם את הפסוקים של 'יהי שם' שאומרים אחר החזרה, גם הקהל צריך לומר כמו בצדקתך של שבת שגם הקהל אומרים? תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

אין לעשות הפסק באמירת הפסוק הנ"ל, אבל נראה שאכן יכול להסיטם ממקומם או להכניס את הטלית תחתיהם ליצור חציצה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' כה ס"ק סא, פסקי תשובות שם הערה 215.