שימוש בשמן של החנוכיה לצורך ריפוי / ביטוח סיעודי

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול 2 שאלות: 1. אמי מורתי סובלת שנים מכאבים חזקים ברגליים . שמעתי שיש סגולה למרוח את השמן שנשאר מהחנוכיה על מקום הכאב. רציתי לשאול: האם מותר לה לעשות זאת? האם יש כאן ביזוי השמן? וכן אולי היתה צריכה להתנות זאת מראש ולא התנתה. עלי לציין שהורי שומרים את השמן שנשאר עד לשריפת חמץ ואז שורפים אותו יחד עם הלולב. 2. רציתי לשאול: היום מאד אופנתי לעשות ביטוח סעודי לעת זקנה. אני בשנות החמישים לחיי. האם יש כאן השתדלות יתרה או שהרב ממליץ. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש בשמן של החנוכיה לצורך ריפוי כיון שהוא הוקצה למצותו, כמבואר בשו"ע בסי' תרעז.

אין כל מניעה לעשות ביטוח סיעודי, אדרבה, יתכן שזה דבר נכון וטוב לעשותו. באופן כללי כדאי להתייעץ מה מומלץ לעשות, בזמנו התענינתי והתברר לי שביטוח פרטי נותן סיעוד רק החל מחמש שנים מזמן שאדם בא לכלל צורך זה וכדומה, וכיון שהסבירות שאחרי כל כך הרבה שנים עדיין יזדקק לכך, אולי זה ביטוח לא יעיל? בקיצור, יש להתייעץ עם איש מקצוע לגבי סוג הביטוח והכדאיות שלו מבחינה מקצועית.