לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

רחיצת כלים בשבת כשיש אחרים פחות יפים

שאלה:

בס"ד זוג שע"פ רוב לבד בשבת, ומשתמשים בסט שיש בו 3 צלחות יפות הראויות לשבת. כאשר יש אורחים, משתמשים בסט צלחות אחר שגם הוא נאה,אמנם פחות מן הראשון, אך משתמשים בו גם בימי חול. א. האם בשבת שהזוג לבד, מותר להם לשטוף את הצלחות המיוחדות לשבת מארוחה לארוחה, או מאחר ויש צלחות נוספות שלפעמים משתמשים בהם בשבת, ישתמשו בהם, ובמוצאי השבת ישטפו את ששת הצלחות שהצטברו(2 לכל ארוחה)?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שרוצים להשתמש בצלחות היפות, הרי שיש בזה צורך שבת ומותר לרחוץ בשבת בהחלט, אין כל בעיה.