מעמדו של אוטיסט באיסור קורבה

שאלה:

שלום ותודה רבה על האתר הנפלא רציתי בבקשה לדעת מה ההגדרה של אוטיסט או תסמונת דאון וכדומה לגבי נגיעת אשה בהם? כי השבוע קרא לאשה מקרה מאוד מביך שאוטיסט שהיה בביתה עם אביו ובעלה שוחח עם אביו ופתאום האוטיסט חיבק את האשה וביקש ממנה שתחבק אותו ותגיד לו שהוא ילד טוב האשה טפחה לו על השכם וצחקה כי היא פשוט הרגישה שהוא תינוק בגיל עשרים אך כעת השאלה היא האם הלכתית היא צודקת שאין כל איסור בכך כמובן לא לכתחילה אך בסיטואציות כאלו לא היה צריך לדחות אותו או שדינו לענין זה כגדול? תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

בכל הנוגע לאיסור יחוד ונגיעה יש להחמיר גם באוטיסט כמו באדם גדול, רק צריך לעשות זאת בעדינות בצורה שלא יפגע ויצטער.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה
    אך במקרה הנ"ל לא היה שייך למונעו אלא א"כ האשה היתה דוחפת אותו האם היה עליה לעשות כן?או שבאוטיסט יש קולות מסוימות? ואולי בצורה יותר ברורה האם יש הבדל כלשהו בין אוטיסט לגבר רגיל?