מורה שהחרים לתלמיד חפץ שאינו שייך למוחרם

שאלה:

בס"ד תלמידה [אחרי בת-מצוה] התעסקה בשיעור באיזה פריט המורה החרימה את זה כעונש, מתברר שהפריט אינו שייך לתלמידה זו .בעלת הפריט דורשת לקבל זאת בחזרה. התלמידה מוכנה לשלם לה את ערכו אך בעלת הפריט ו דורשת לקבל דוקא את הפריט ששייך לה האם המורה יכולה לעכב את זה אצלה?

תשובה:

שלום וברכה,

למורה מותר להחרים (למשך השיעור) חפצים לתלמיד שמפריע עם החפץ למהלך השיעור. אבל אסור למורה להחרים חפצים לצמיתות ויש בזה איסור גזל של המורה.

במקרה הנ"ל התלמידה ששאלה חפץ מחברתה והמורה החרימה לה את החפץ, חייבת לשלם את ערך החפץ לבעלת החפץ. ומה שטוענת שרוצה את החפץ עצמו, אם תוכל להשתדל מול המורה להוציא ממנה מה טוב. ואם לא תצליח תצטרך לשלם את ערכו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בתחומין ח, 202 – 186 – החרמת חפצים מתלמידים מאמר של הרב יהודה הרצל הנקין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם המורה לא מחזירה בודאי ה"שואל"ת חייבת לשלם. השאלה היא רק האם מותר למורה לעכב חפץ זה כשהוא לא של התלמידה שהחרימו לה