מה עושים עם הפחד מהמפגעים בבתי הכנסיות

שאלה:

השאלה דלהלן איננה שאלה הלכתית ואולי לא כאן המדור שלו כי למה להטריד את הרבנים החשובים בשטויות שלי אך אפה עוד אוכל לשאול בצורה אנונימית ולהענות בצורה ענינית? אז זה ככה. כידוע מוצש"ק מקץ ליל בדר"ח טבת במהלך מעמד הדלקת-הנרות התרחחש פיגוע בביתו של הרב שליט"א בביהכנ"ס בו הייתי מתפלל לעיתים וכן הולך לשיעור שבועי כזה התפאשר לי מבחינת סדר יום וסדרי הגעה. קרוב מאוד לבית וקרוב מאוד ללב. למרות שאינני משתייך לחסידות שלו ושבגלל זה אינני הולך לשם בתדירות יותר גבוהה אך זה לא רלוונטי כ"כ. זה ממש שולי. עכ"פ על של עתה באתי. זה כידוע דם לא הפיגוע הראשון בתפילות (גם בארצנו הקדושה בעיה"ק ירושלים התרחש פיגוע לפני מס' שנים בעת התפילה) מיד לאחר הפיגוע עברתי בכביש ליד הביכנ"ס לראות מה קורה שם. המקום היה חסום ומלא בשוטרים ובאנשי מדיה למשך כמה ימים (עורכי החדשות היו שם גם הבוקר – שלושה ימים אחרי הפגיע המתועב) בימים האחרונים רואים הרבה שמירה בבתי-כנסיות שונים באיזורינו. כל זה גורמים לי צמרמורות ותחושות שונות. כל מיני פחדים. לדעתי כל ה"שמירה" זה בדיחה אחת גדולה. כושי עם סכין או אקדח יסלק בקלות את ה"שומר" בפתח וישלחנו לעולם שכולו טוב לפני שיתחיל (חס ושלום לא לפתוח פה לשטן רח"ל) מה עושים???

תשובה:

שלום וברכה

ראשית צריך לקחת את הדברים בפרופורציה… המקרים האלו למרות תכיפותם היחסית לאחרונה הם עדיין נדירים מאוד מאוד, ויהודי מאמין יודע שלא צריך לחשוש מעבר להשתדלות סבירה, ובסופו של דבר כל אדם יש לו את מה שנגזר עליו לטוב ולמוטב, והבוטח בה' חסד יסובבנהו. טוב עושים שמגבירים אבטחה, זה קודם כל מרתיע מאוד מפגע מזדמן, כך שלא נכונה האמירה שלך שהוא יכול להשתלט על השומר, הוא לכתחילה לא בא בגלל שיודע שיש אבטחה, ושנית, לא כל כך נכון שבקלות הוא משתלט, אלו אנשי מקצוע. בארץ הקודש היו פיגועים במשך השנים והם כואבים כל פעם מחדש, אבל זה לא נכנס לרצף החיים שב"ה מתקיימים בשמחה רבה ובשקט ובשלווה בכל חלקי הארץ, וכל שכן אצלכם בארה"ב.

לא מזיק לומר פסוקי שמירה כשיוצאים מהבית, שיר למעלות אשא עיני, ופסוק ה' ישמור צאתך ובואך ג' פעמים.

ברכה והצלחה.