כשרות נרות שבת / הבדלה

שאלה:

במוצאי שבת קודש היו לי שני גביעים אך לא היה לי מחזיק לנר הבדלה. לא הפעלתי את הראש או את המחשבה ופשוט מלאתי בגביע א' יין ובשני הכנסתי את הנר… לאחר הבדלה הוצאתי והשארתי ככה את הגביע. ביום ראשון בערב, קצת פחות מ-24 שעות לאחר מכן, נגשתי להכין את הגביע לקידוש בשבת בהאה עלינו לטובה ולברכה ואז נוכחתי לראות שהנר נזל לתוך הגביע ובעקבות ההמתנה הארוכה הוא גם הספיק להתייבש ולהדבק. מלאתי מים קרים ע"מ להמיס וזה נמצא כבר למעלה מ-24 שעות בתוך המים. שאלתי היא – האם יש בעיה כשרותית בנרות? יצויין כי רוב הנרות מגיעות עם הכשר אך לא ידוע לי על הנר הספציפי.

תשובה:

שלום וברכה

ככלל כל הנרות היום נעשים מפראפין ושאר חומרים שאינם מן החי ואין בהם כל חשש של כשרות, לכתחילה אם שמים נר בעוגה כדאי שיהיה עליו כשרות, אבל בדיעבד אין לחשוש לשום בעיה כשרותית, ואתה יכול להשתמש בגביע כרצונך. אגב שעווה כזו יורדת במים חמים ולא קרים וכאמור אפשר להשתמש במים חמים לצורך זה.

הצטרף לדיון

תגובה 1