חרקים בעלי ירק מגינה פרטית

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב, חבר המגדל בגינתו עלי ירק ירוקים לאכילה כגון נענע זעתר וכיוצ"ב. ומדבריו עולה שעצם הגידול באופן אורגני ללא ריסוס מאפשר לחרקים מסוימים לאכול את החרקים שניטפלים לצמחים ובכך לבצע ניקיון בצורה טובה מהחרקים שבירק, ובנוסף הוא בודק עלה עלה אחר כך. האם זה מספיק בשביל לאכול ולהשתמש בהם? בברכה,

תשובה:

דבריו נשמעים מנותקים מהמציאות לגמרי, ובנוגע לירקות עלים קטנים כמו אלו שהזכרת הנקיון מאוד קשה וגם אחרי בדיקתו הם בחזקת שאינם נקיים ויש להמנע מלאכול.

הצטרף לדיון

תגובה 1