לתרומות לחץ כאן

הכשרת תבנית אפייה

שאלה:

שלום וברכה! יש לנו תנור בעל שני תאים, בשרי וחלבי והתבניות של התנור אנחנו משתמשים לחלבי בלבד כדי לא להתבלבל, אך יצא שהקציצות הבשריות היו על תבנית חלבית( – שעבר עליה 24 שעות) כמובן שהיה נייר אפייה על התבנית אך היא חלבית בחלק הבשרי של התנור. מה הדין לגבי התבנית?

תשובה:

שלום וברכה

אם התבנית היתה נקייה, כיון שזה לאחר 24 שעות ניתן להכשיר את התבנית בליבון קל, כלומר מנקים את התנור ואת התבנית היטב, וממתינים 24 שעות ללא שימוש, ואז מכניסים לתנור כשהוא ריק את התבנית הריקה ומפעילים חצי שעה – 40 דק' על החום המירבי. אם זה היה בתוך 24 שעות לשימוש חלבי לא היתה תקנה לתבנית הזו כי היה צריך ליבון חמור שהוא בלתי אפשרי בתבניות אפייה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל