לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הגדרת תינוק שנשבה

שאלה:

אדם שנולד להורים חילוניים אך יודע היטב תו"מ וגם הרבה דינים אך מנהל חיים של חילוני פרט להשתתפות בערבי חזנות וכדומה !! האם הוא מוגדר כתינוק שנשבה (ונתייחס לידע שלו בתורה כידע אך לא כ"ראשית חכמה"!! הוא מחלל ש"ק בפרהסיה בין היתר כמובן נ"מ להרבה דברים. בברכה

תשובה:

שלום וברכה

ההגדרה של תינוק שנשבה בזמנינו בכלל היא הגדרה קשה מאוד, רוב האנשים יודעים מספיק כביכול כדי שלא יחשבו תינוק שנשבה, אלא שסומכים לכל הפחות מדין ספק [נפקא מינה להצילו בשבת] ולחומרא בלבד, שכח ההרגל הוא כל כך חזק, ואין לנו בזמנינו מוכיח בשער כמו שציין החזון איש הידוע בתחילת יורה דעה, ולענין זה מן הסתם ניתן לסמוך גם לגביו, שוב לחומרא – להצילו וכדומה – ולא לקולא.