לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דחיית סעודת ברית מילה

שאלה:

שלום: האם ניתן לדחות סעודת ברית מילה מיום הברית ללילה שאחרי? כגון ברית בשבת, ואם ידחו את הסעודה למוצאי, יוכלו לעשות במקום יותר מרווח וגם יבואו יותר מוזמנים.

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה ודאי אין לדחות את סעודת הברית ללילה, שכן בשו"ע בסי' רסה סעי' יב כתב שיש לעשות את הסעודה ביום הברית. אמנם ראה שם בפתחי תשובה שאם לא עשה ביום יעשה אחר כך, כך שודאי יש בזה ענין, וכן נהגו כאשר הברית היא ביום תענית, או כשיש חשש שאנשים יבואו ברכב לברית חלילה, שאז עושים את הברית מצומצמת ולסעודה מזמינים גם קרובים חילונים וכו', אבל סתם לדחות כדי שיבואו יותר – אין לעשות כן.

מזל טוב ורוב נחת.