תפילה – אדם נכה עם חיתול שאינו נקי

שאלה:

בע"ה יש במשפחה איש סיעודי יכול לקרוא ולהתפלל רק בעיניים , הוא במיטה כל היום עם חיתול לרוב מנקים אותו בערב. האם מותר לו ללמוד ולהתפלל רק, או שלא יתפלל כלל?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר יש צואה בחיתול לא יתפלל, אבל אם יש רק מי רגלים הוא רשאי להתפלל. אבל אנא!! למה מנקים אותו רק בערב!? אל תשאירו אותו שעות עם חיתול מלוכלך! הוא אמנם לא מדבר אבל הוא מרגיש… תעשו הכל כדי לשמור על תחושתו הטובה על נקיונו ועל כבודו, זה החסד הכי גדול שיש…

בשורות טובות.