שימוש בקומקום ומיקרוגל במלון בחו"ל

שאלה:

בבית מלון בחו"ל יש אפשרות להשתמש עם הדברים הבאים? וא"כ כיצד? קומקום חשמלי, מיחם מים כללי של כל האורחים, מיקרוגל (בחדר), ומצנם (ג"כ בחדר)

תשובה:

שלום וברכה

יש להקל להשתמש בקומקום החשמלי ובמיחם, כיון שהוא משמש בדרך כלל רק למים, ולחשוש שמא עירו ממנו על דבר שאינו כשר ונבלעו בו אדים, זה חשש קצת רחוק וכיון שמדובר בדבר שאינו בן יומו – לא נעשה ב24 שעות האחרונות, יש להקל. במיקרוגל אין להשתמש. ואם המצב דחוק מאוד (?) ניתן להשתמש באופן הבא, מנקים אותו היטב [או בודקים שהוא נקי], עוטפים את המאכל בשתי עטיפות הרמטיות, ומחממים חימום קצר שרק לא יהיה קר, כדי שהאדים לא יגרמו לפריצת אויר שתפתח את העטיפות. במצנם אין להשתמש.