נטילת ידים אחרי כסיסת ציפורניים

שאלה:

קורה שחתיכה מהציפורן נשברת – מה ההלכה בענין כסיסתוו ע"י השיניים? האם צריך קבורה? האם צריך נטילה? ואם משאירים אותה ככה בלי לכסוס/לחתוך – האם זה ממולץ? הרי בד"כ זה לא מחזיק מעמד ואז מגלים שבהמלך היום זה נפל בלי שישימו לב ואז הרי אין דרך ללכת לחפש את זה כל איפה שהיינו במהלך היום! והאם יש עדיפות לחיתוך ע"י סכין ולא ע"י כסיסה?

תשובה:

שלום רב

אין חיוב לכסוס כדי שחלילה לא יפול… זה ענין סגולי ונוהגים לגביו נורמלי. לגבי חיוב הנטילה, מעיקר הדין גם מי שכוסס ציפורניים חייב ליטול ידים, אבל יש שלימדו זכות על מי שאינו נוטל.

מקורות:

ראה מאסף לכל המחנות ס”ק ק בשם גדול אחד שהכוסס ציפורניו אינו חייב ליטול ידיו אלא שדחה את דבריו, וראה ארחות רבינו ח”ג עמ’  קפו בשם החזו”א ובעל הקהילות יעקב שא”צ להקפיד על כך, וראה בן איש חי פרשת תולדות אות יז שכאשר הציפורניים לא עודפות על הבשר אין כל כך רוח רעה.