מצב נפשי קשה – מה עושים?

שאלה:

שלום כבוד הרב.. אני עברתי לפני כמה שנים התקפי חרדה שעם הזמן הלכו והתגברו ואני שאלתי גם מישו מקצועי עם ההבחנה שלי היא גם פוסט טראומה והוא אמר לי שיכול להיות לפי התיאור שנתתי לו…. הפחדים שלי לא עוזבים אותי זה בעיקר מדבר על עיניין של מוות (אני מעדיף לא לתאר) ונפגשתי עם פסיכולוגים ופסיכיאטרים בעבר ואחד מהם אפילו ברוב חוצפתו אמר לי שאני יכול חלילה לסיים את החיים מהמצב הזה מה שהוכח כשקר אחרי ששאלתי אנשי מקצוע אחרים במעייני הישועה והדבר הזה הוביל אותי ממש לחרדות קשות ולחוסר שקט תמידי. אני הייתי מטופל בכדורים עד לפני חודשיים בערך במשך שנתיים שלוש והפסקתי בבת אחת וממש לאחרונה חזר הכל ואני ממש סובל… אני מפחד גם ללכת להתייעץ עם רופא או פסיכיאטר בעקבות מה שסיפרתי קודם לכן ובעקבות דברים ששמעתי שהם מסוגלים להגיד ולעשות. אני חייב לציין שאני חוזר בתשובה וקשה להורים שלי עם המצב הזה וגם לי ובנוסף לאחרונה עברתי לגור בבית שההורים שלי נתנו לי ככה שאני קצת רחוק מהם והאחריות על החיים שלי לא מקילה איתי. רציתי לשאול איך אני אמור לפעול? מה בורא עולם מצפה ממני עם כל הסבל הזה? אני כבר מיואש ולא יודע למי לפנות כי אפילו בשיעורי תורה אני נכנס לחרדות ויוצא החוצה לבכות את החיים שלי תודה על העזרה .

תשובה:

שלום ידידי

קראתי בכאב את הצער שאתה עובר. אם אתה שואל אותי מה בורא עולם מצפה ממך, הרי שבראש ובראשונה הוא מצפה שתטפל בעצמך, תחזור לרופאים ותיקח תרופות, שאגב משתכללו כל הזמן, היום הרבה יותר אנשים יציבים ומתפקדים מבעבר, עשה זאת, ובורא עולם ישלח לך ישועה קרובה.

בשורות טובות. והעיקר להרבות בתפילות ולהתחזק בשמירת המצוות.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1