לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

העתקת רעיונות מאפליקציה

שאלה:

שלום וברכה וחג שמח כבוד הרב האם מותר להוריד אפליקציות לנייד כדי להעתיק רעיונות מהם? השאלה היא לגבי העתקת רעיונות ולא לגבי העתקה של קוד. תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

אפליקציה שעולה כסף למשתמש, אסור להורידה כדין גזלת ממון. שמשתמש בשל חברו ללא תשלום.

אפליקציה חינמית שמטרתה לרווח – אסור להעתיק את הרעיונות של האפליקציה, כדין יורד לאומנותו של חברו, והפרת זכויות יוצרים. ומסתבר שאם הרעיון של האפליקציה היא פשוטה ונראית לעין כל, נחשב שהפקיר את הזכויות ומותר להעתיק את הרעיון.

אם מטרת האפליקציה לזיכוי הרבים, ואין על זה רווח כלל, מותר להעתיק ממנו את הרעיון.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    במידה שאכן המצב הוא כפי שהרב תיאר
    "…אם הרעיון של האפליקציה היא פשוטה ונראית לעין כל, נחשב שהפקיר את הזכויות ומותר להעתיק את הרעיון."
    האם מותר לעשות צילום מסך של האפליקציה ולשמור לי את הצילומים? (פשוט לפעמים אני נתקל באיזה רעיון שלדעתי הוא נחשב בגדר שהרב תיאר, ואני רוצה לצלם כי לא הייתי רוצה לשכוח.)
    תודות כבוד הרב