לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברירה שנעשתה בטעות

שאלה:

שבת קודש. הסעודה זה עתה הסתיימה. הסיר של החמין מלא בשאריות שכדאי שלמור ליום ראשון וכלו שאיש כבר לא יאכל. בנוסף יש גם מים. האם מותר להוציא עם מזלג את הנצרך למחרת כך שהמים והשאריות שכבר לא יאכלו ישארו בסיר וישפכו החוצה זאת ע"מ שנוכל להכניס תבנית עם אוכל למקרר וסיר ריק לשים בצד לשטיפה במצש"ק? ובמידה והדבר אסור אך נעשה כבל מקרה באיסור מתוך חוסר ידיעה – האם יהיה מותר לאכול את המאכל ביום ראשון לו ולאחרים? (זה הרבה מעבר ל"בכדי שייעשו")

תשובה:

שלום וברכה

אסור כך לעשות, זה בעצם ברירה של אוכל מתוך פסולת אבל לא לשימוש מידי.

במידה וזה נעשה, כיון שזה היה בשוגג מותר גם לעושה עצמו לאכול במוצאי שבת [ענין בכדי שיעשו לא שייך כאן ואינו נצרך אלא כשזה נעשה על ידי גוי או מומר].