אופנוען שהזיק ברכה שכבר היו מכות קדומות

שאלה:

אופנוען נכנס בי מאחורה ועשה לי דפיקה ברכב. היו לי עוד דפיקות מלפני. מה לגבות ממנו?

תשובה:

שלום וברכה,

מזיק חייב לשלם רק את מה שזיק בפועל, ולכן אם היו מכות קדומת ברכב, והמזיק האחרון החמיר, עליו לשלם רק כמה שהחמיר את המצב, ולא מחיר של חדש. דהיינו כמה שירד הערך, או כפי העלות התיקון שנוסף מחמתו. ואם התוספת נזק לא הוריד במחיר או בעלות התיקון – פטור המזיק האחרון.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם מלפני היה צריך להחליף ולא החלפתי. ועכשיו הוא הזיק. שבין כה אם הייתי רוצה לתקן הייתי צריך להחליף. לא צריך לשלם

  2. זה שתכננת להחליף לא פוטר את המזיק. ולכן יש לבדוק, אם המכה לא הפחיתה את הערך של הדלת או הטמבון, אין חובה על המזיק לשלם. אבל אם המכה הפחיתה את הערך, או שחייבים להחליף מיד ולא ניתן לסבול את הרכב בצורה כזו, על המזיק להשתתף בתשלום הנזק, אבל לא צריך לשלם תשלום מלא, אלא מחיר של טמבון עם מכות.