שליח שנשלח להתפשר עם בעלי חובות וגבה יותר משליחתו – הרווח למי?

שאלה:

שלום לרב אני עובד כשכיר במשרד כלשהוא… למעסיק שלי יש רשימה של אנשים שחייבים כסף… ביקש ממני להתקשר לאנשים ולשאול מה לגבי התשלום שהוא מחכה לו באיחור… אם נגיד שיש מישהו שחייב לו 1000 שקלים. ואני אומר למעסיק שלי שאני משיג לו 800 שקל עוד היום… (במקום לרדוף אחרי ה1000 לעוד זמן אם בכלל) נגיד שהמעסיק מסכים… אני מתקשר לבחור ואומר לו… תביא מחר 900 למשרד.. מותר לי לקחת את ה100 מבלי להגיד למעסיק שביקשתי ממנו 900? הרי המעסיק הסכים שאבקש 800 תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הצלחת להוציא 900 או את כל ה1000 הכל שייך למעסיק ולא לשליח. כיון שהחוב בעצמותו שייך למשלח כל הכסף שאתה מקבל תמורת החוב שייך למשלח – המעסיק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בשו"ע חו"מ סוף סימן קפג כמה דוגמאות בשליח שהרוויח מעות, שכל הרווח למשלח ולא לשליח